Fókuszban a Műegyetem és az ipar együttműködése 2015 konferencia

Dátum: 
2015/06/24

Nagy tisztelettel hívjuk és várjuk a

Fókuszban a Műegyetem és az ipar együttműködése 2015

című rendezvényünkre, amelyet 2015. június 24-én, szerdán, 9.00 órai kezdettel a BME Q épületében tartunk. (1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2. Q épület Simonyi terem)

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) 2014 júniusában a „Műegyetem a Horizonton - Partnerség európai dimenzióban 2014” címmel annak bemutatására törekedett, hogy a Horizon 2020 stratégiai célkitűzései - a kiválóság a tudományban, az ipari vezető szerep és a társadalmi kihívásoknak való megfelelés -  hogyan érhető tetten a Műegyetem átfogó szakmai programjaiban.

 

Az idei, “Fókuszban a Műegyetem és az ipar együttműködése 2015” című rendezvényünkön - a korábbiak szerves folytatásaként - a Műegyetem és az ipar együttműködésének  eddigi jó gyakorlatairól számolunk be, és feltárjuk az együttműködések új, az eddigiekhez képest hatékonyabb kereteit. Ennek megfelelően rendezvényünk célközönségét egyrészt a gazdaság azon szereplői alkotják, akik érdekeltek az együttműködésben, másrészt azon intézmények képviselői, akik a felsőoktatás-ipar együttműködési központok létrejöttét és megerősödését katalizálni tudó eszközökkel rendelkeznek.

PROGRAM

  9.00 –   9.30      Regisztráció

  9.30 – 10.30     Plenáris szekció I.

Rektori köszöntő

Pálinkás József, a NKFIH elnöke: Kutatás-fejlesztési és innovációs                 programok 2014-20

Palkovics László, az EMMI államtitkára: A “Fokozatváltás” cél- és                         eszközrendszere

10.30 – 11.00     Kávészünet, sajtótájékoztató

11.00 – 12.45    Plenáris szekció II.

A szekció keretében a Műegyetem kiemelt kutatási területeinek (Fenntartható energetika, Járműtechnika, közlekedés és logisztika, Biotechnológia, egészség- és környezetvédelem, Nanofizika, nanotechnológia és anyagtudomány, Intelligens környezetek és e-technológiák, Katasztrófa-megelőzés: korszerű mérnöki módszerek) vezetői tárják fel az eddigi jó gyakorlatokat, ill. azokat a lehetőségeket, amelyeket a Műegyetem 8 karán és mintegy 80 tanszékén egyidejűleg rendelkezésre álló szerteágazó szakmaiság és kapacitás az új megközelítésben kínál.

Megválasztott rektori zárszó

12.45 – 14.00     Büféebéd

 

Nagy megtiszteltetés lenne számunkra, ha részt venne rendezvényünkön! Jelentkezését a www.bme.hu-ról is elérhető www.bme.hu/fokuszban regisztrációs felületen várjuk.